Gedurende het jaar organiseert de fotoclub diverse activiteiten zoals:

* De clubavonden: Elke maand zijn er een tweetal vaste clubavonden, meestal op de 2e en 4e donderdag van de maand komen de leden samen in de Spil te Veghel. De eerste donderdag van iedere maand wordt flexibel ingevuld door individuele leden.

We onderscheiden 3 soorten clubavonden:
– Reguliere clubavonden: op deze avonden worden dan foto’s besproken op inhoud en techniek. Foto’s kunnen als print of digitaal worden meegebracht.
– Thematische clubavonden: deze avonden krijgen een andere invulling, er worden items besproken die door leden zijn aangevraagd. Dit kan bijvoorbeeld gaan om uitleg omtrent diverse cameratechnieken, software toepassingen of een andere manier van bespreken. Dit gebeurd
Flexibele clubavonden: Op deze avond (eerste donderdag van iedere maand) wordt er door een lid een bepaalt thema belicht, waarbij iedereen die zich hiervoor interesseert zich kan aanmelden. Via ons forum worden leden ge├»nformeerd of er een avond is en welk onderwerp er besproken wordt.

De clubavonden beginnen om 19.30 uur maar de meeste leden zijn reeds om 19.00 uur aanwezig om gezamenlijk alles klaar te zetten en vervolgens bij te praten. Ook kunnen er tijdens dit “vrije” uur onderling vragen gesteld worden over bv. Photoshop, een laptop is meestal aanwezig. rond de klok van 22.15 uur sluiten we de clubavond af en ruimen we gezamenlijk de spullen weer op.

De jaarlijkse clubexpositie begin november. Deze expositie wordt sinds enige jaren gehouden in de binnentuin van wooncomplex “de Hertoghof”, waar de mooie omgeving een aanvulling vormt voor de getoonde foto’s. We ontmoeten dan zo’n 500 ├á 600 bezoekers uit Veghel en omstreken. Tijdens deze 2 dagen worden zowel foto’s als HDAV presentaties getoond. Iedere fotograaf kan zich dan op verschillende manieren presenteren:
– Foto’s individueel met een vrij thema en gezamenlijk bij thema’s in clubverband.
– HDAV presentaties individueel met een vrij thema en gezamenlijk bij thema’s in clubverband.

* Themadagen: waarbij we een hele of halve dag op locatie gaan fotograferen. Zeer leerzaam om te zien hoe je clubleden onderwerpen zien en fotograferen. We bezoeken dan een stad, industrie terrein, natuurgebied of andere locatie waar genoeg interesse voor is.

* HDAV presentaties: waarbij d.m.v. een HD beamer digitale projecties worden samengesteld, waarbij beeld en muziek gecombineerd worden tot een geheel. Deze presentaties werden “vroeger” met dia’s en diaprojectoren gemaakt, maar deze zijn intussen door het digitale medium verdrongen door een beamer. Door de HD beamer en jaren lange ervaring van diverse leden is de kwaliteit gegarandeerd.