Hallo, even voorstellen…ik ben Anouschka Hendriks.

Ik ben sinds ca 10 a 11 jaar serieus bezig met fotografie. Daarvoor beperkte het zich tot vakantiefoto’s schieten met een klein systeemcameraatje. Na een opleiding voor fotografie in Breda, besloot ik om mijn fotografiebedrijfje op te starten. Hiervoor maak ik vooral foto’s van huizen voor een makelaar en verder neem ik alle fotografieopdrachten aan die ik leuk vind, zoals portretfoto’s van kinderen, gezinnen, dieren, produktfoto’s, auto’s of een feest.

Ik kan niet zeggen wat ik het leukste vind, de afwisseling maakt het allemaal leuk.

Hobbymatig vind ik ook allerlei vormen van fotografie mooi. Als ik ergens een mooi plaatje in zie, wil ik het vastleggen. Of dat nu een landschap is of een portret of een insect, ik kan overal blij van worden. Je gaat echt anders kijken als je fotografeert, heerlijk om fotograferend van alle moois om je heen te genieten.

Nadat de foto gemaakt is vind ik het ook heel erg leuk om te proberen met Photoshop het plaatje nog mooier of aparter/kunstzinniger te maken. Ik steek heel wat uurtjes in online tutorials en uitproberen.

Ik vind het leuk om me door andere fotografen te laten inspireren en andere technieken te zien en te leren. Ook heel leerzaam is het om te zien en horen hoe iedereen anders naar een foto kijkt. Bovendien is het gezellig om samen te zijn met mensen met dezelfde hobby.