Na een periode van analoge fotografie raakte de hobby in het slob totdat ik in 2010 mijn eerste digitale camera kocht. Een zoektocht door de handleiding ontmoedigde mij door de vele mogelijkheden en verborgen instellingen. Daarom besloot ik om een cursus “Omgaan met de digitale camera” te volgen. Deze stond onder begeleiding van een professionele fotograaf. De resultaten waren zodanig dat ik een vervolgcursus startte maar al snel tot conclusie kwam dat ik toch meer wilde. Dat was het moment waarop ik mij inschreef voor de opleiding ‘Vakfotograaf’ aan de Fotovakschool.

In 2013 studeerde af op een serie portretfoto’s van Alzheimer- patiënten en mensen met een geestelijke beperking, aangevuld met een reportage van herdenkingsmonumenten langs wegen.

Boeiend aan fotografie vind ik de combinatie van techniek en creativiteit. Tevens heb ik ervaren dat, wanneer je met een camera op stap gaat, de blik op en aandacht voor de details in de omgeving direct verandert.  Ik heb mede door de studie alle soorten van fotografie beoefend waardoor ik ontdekte waar mijn interesse het meest ligt. Ik heb mij daarom vooral beziggehouden met sociale, straat- en macrofotografie. De eerste twee mede door de technische uitdagingen die verbonden zijn aan momentane situaties waarop moet worden ingespeeld om tot een goed resultaat te komen.

In 2021 heb ik mij bij de Fotoclub Veghel aangesloten om onderling kennis en ervaring te kunnen delen met clubgenoten. Dit in een goede sfeer waarbinnen, met respect voor elkaars werk, aanwijzingen ter aanvulling of verbetering kunnen worden gegeven en ontvangen.